Løping

Løping: en allsidig treningsform

running1Løping kan sies å være den mest vanlige treningsformen som fins. Det er en form for trening som alle kan utføre. Kroppen vår er laget for det. Har du dårlig kondisjon kan du begynne med rask gange og utvikle den fysiske formen din til lett jogging, og så ta det videre derfra igjen. Du kan jogge hvor som helst og når det passer for deg, noe som gjør løping til en veldig praktisk og lettvint treningsform. Dersom du syns det er tungt å løpe lenge sammenhengende så bør du kanskje prøve deg på intervaller. Det fins mange ulike variasjoner for jogging eller løping. Noen løper med mål om å være med på en maraton, og da må man legge inn lengre treningsøkter for å skulle holde ut lenge og tøye kondisjonen. Andre jogger fordi det er en lett måte å holde seg i fysisk aktivitet på, for å gå ned i vekt, eller som en del av annen trening. Løping, eller kondisjonstrening, er som regel alltid inkludert i annen fysisk aktivitet eller på en eller annen måte relatert, så det er noe alle vet hva er. Men enten om man driver spesifikt med løping, kun som oppvarming, i kombinasjon med andre aktiviteter så er det utrolig bra trim for kropp og sjel.

Helsefordeler med løping

Løping er hovedsakelig kondisjonstrening, og slik trening styrker kroppen på den måten at hjertet blir styrket og blodtrykket går ned. Jogger man regelmessig vil løping senke kolesterolet og minske faren for hjertestans, blodpropp og andre hjerte- og karsykdommer. Ikke nok med det, løping styrker også skjelettet på grunn av at det er en vektbærende treningsform. I tillegg får man lange, smidige muskler. Jogging er en svært energikrevende treningsform hvor man forbrenner kalorier med det samme.

Løping utendørs

running2Løping er enkel, allsidig og gratis trening. Liker du å løpe utendørs har du mange muligheter i forhold til hvilket terreng du vil jogge i og på hvilket underlag. Bor du landlig til er en løpetur i skogen, turløyper eller fjellet perfekte alternativer til å kombinere trening med frisk luft. Men man kan like så godt trene hvor som helst i byen, i parker eller bare langs fortauet. Når det kommer til underlag kommer det an på ens preferanse, fysikk og skovalg. Det sies at man forbrenner flere kalorier ved å jogge på ujevnt underlag som grus, sand, gress eller lignende. Og det er også flere som liker å jogge i landlige områder om de har sjansen fordi det er mer skånsomt for knær og hofter, i forhold til den harde asfalten. Man bør alltid velge gode sko som passer spesielt for underlaget man løper på for å forhindre skader.

Løping på tredemølle

På treningsstudio finner man alltids mange tredemøller som ofte er flittig i bruk. Dersom du liker å jogge og er medlem på treningsstudio, er du kanskje en av de som foretrekker å jogge på tredemøller. Det er kjempelett å bruke disse maskinene og de har ulike innstillinger og programmer hvor du kan prøve deg frem for å finne hvordan du vil trene. Man kan justere fart og stigning for hvor tungt eller lett man ønsker at joggingen skal være. I tillegg kan man følge programmer på tredemøllen for intervaller, fettforbrenning og lignende. Man kan jogge på treningsstudio når som helst og man unngår å bli søkkvåt eller iskald dersom været ute er dårlig, da er det ingen unnskyldning for å stå over en trening. Det har også blitt mer og mer populært å ha sin egen tredemølle hjemme for virkelig å kunne trene når som helst. Løping er en utrolig enkel og allsidig treningsform som passer alle.